Des de la Safor música, música, música i més música... poesia, poesia, poesia i més poesia... debat, idees, assaig i més debat, més idees i més assaig, ... però sempre amb música

dimecres, 16 de novembre del 2011

El Consell Valencià de Cultura demana una nova llei de mecenatge

La consellera Lola Johnson va visitar ahir la CVC, últimament més prenyada de polítics que de gent lligada a la cultura, però bé, açò són figues d'altre paner. El que ens interessa és allò que li varen comunicar a la consellera. Un dels temes tractats fou la reforma de la llei de mecenatge, ahir mateix en parlàvem nosaltres. Martín Quirós, José Mª Lozano expressaven la seua opinió que calia fer una llei d'àmbit estatal, per no caure en dèsset legislacions diferents. La preocupació també està, o al menys a nosaltres ens sembla així, en què les darreres setmanes es parla de la llei de mecenatge amb la finalitat de què el sector privat substituïsca al sector públic. Aquesta sembla la intencionalitat de molts quan parlen de la reforma de la llei. Si és així eixirem d'una mala llei per a caure en una mala realitat. Ja n'hem parlat sobre la conveniència de la participació de les institucions públiques al món de l'art a la entrada la cultura i el valor de la cultura, i la seua necessitat. Queda clar que alguns polítics, com per exemple l'actual consellera, desmenteixen aquest supòsit, ahir mateix ho feia, però allò que va transcendint ens preocupa. 
Celebrem que hi haja més gent que demane el canvi de la llei, però, compte!, que segurament alguns ho utilitzaran d'excusa per retirar el suport a la cultura, si és possible fer-ho més, que ja comença a ser difícil.