Des de la Safor música, música, música i més música... poesia, poesia, poesia i més poesia... debat, idees, assaig i més debat, més idees i més assaig, ... però sempre amb música

dimecres, 9 de novembre del 2011

Els arranjaments per a ensembles de cambra

Sovint els grups de cambra no interpretem música original per aquests tipus d'agrupacions.  Els arranjaments formen part del nostre repertori, de fet, alguns arranjament de format menut són dels propis compositors. Entre els autors que dedicaren part del seu treball a arreglar música original per a gran orquestra, o fins i tot òperes, trobem noms tan importants com per exemple Gustav Mahler o Arnold Schoenberg.  Per a ensemble de vent destaca Johann Georg Triebensee, qui va viure entre 1746 i 1813. Triebensee, contemporani de Mozart i Haydn, va transcriure obres d'aquests i d'altres, com ara L. Cherubini. També va ser un fecund compositor.
Entre les transcripcions realitzades per Triebensee destaca l'òpera de Mozart Don Giovanni. Al següent vídeo podem escoltar l'obertura, interpretada pel Netherland Wind Ensemble.


Volem recomanar la següent novetat discogràfica, The Art of the Arrangement del Amphion Wind Octet. Segurament el disc més important per a ensemble de vent editada en aquest 2011. L'Amphion Ensemble utiliza intruments originals. Al link podeu escoltar fragments de les obres incloses al CD.