Des de la Safor música, música, música i més música... poesia, poesia, poesia i més poesia... debat, idees, assaig i més debat, més idees i més assaig, ... però sempre amb música

dijous, 24 de novembre del 2011

La Unió Europea i Alemanya augmenten el pressupost de cultura, i nosaltres?

Dues notícies esperançadores ens arriben. La primera és que el govern alemany decideix augmentar en 50 milions d'euros els pressupostos dedicats a cultura, segons apareix a la premsa alemanya. Serà possible una cosa així a casa nostra? constatant la conjuntura actual la pregunta sembla més bé retòrica.
L'altra notícia, que no sabem quan ni quant però pot ser ens beneficie directament, és la que ens ve des de la Unió Europea. Segons sembla s'està desenvolupant un programa per fomentar l'art i la cultura que s'aplicarà a partir del 2014. La dotació pressupostària -respireu fort!- serà d'un 1'8 bilions d'euros. El cinema s'emportarà la meitat del pressupost. La idea és estimular l'economia mitjançant la cultura. Òbviament aquestes decisions comunitàries contradiuen les polítiques que s'estan portant a terme a casa nostra. Cal tenir esperança i que ací es rectifiquen les mesures econòmiques en el camp de la cultura?