Des de la Safor música, música, música i més música... poesia, poesia, poesia i més poesia... debat, idees, assaig i més debat, més idees i més assaig, ... però sempre amb música

dissabte, 3 de desembre del 2011

Dues notícies: una de la SGAE i l'altra del Palau

Definitivament la torre de la música no es farà. Mira que bé, la SGAE ha fet una despesa de 3 milions d'euros, i com es suggereix al Levante la xifra pot duplicar-se per les aportacions públiques. Si tenim en compte tot el que s'ha dit i coneguem de la SGAE, més açò de la torre i altres assumptes que anem enterant-nos, i a què a un de nosaltres la citada organització no li abona els drets d'autor que li pertoquen d'una edició apareguda el 2010! doncs podreu suposar que no tenim massa bona opinió d'aquest sindicat del crimen, com la immensa majoria de la gent.

L'altra notícia és el possible tancament de la sala de cambra del Palau de la Música. Abans de fer qualsevol comentari: seria una desgràcia. Tancar una sala de concerts, per la raó que siga, sempre ho és. Però el motiu és bastant sagnant, la manca de públic. Les raons són ben diverses, no anem a assenyalar responsables, seria senzill per part nostra però no seria el més adequat ni el més just. Per a solucionar-ho han fet per aquesta temporada una programació de luxe: Hylary Hahn, Amsterdam Baroque Solisten, Jennifer Larmore, entre altres. Músics estrangers majorment, i després s'omplin la boca dient que donen suport als músics de casa. Ja vorem com va, esperem que bé.
Però el que més ens ha sorprés ha sigut la següent frase de Maria Benyto, presidenta del Palau: el melómano empieza a apreciar la música y a conocerla realmente. Ho dirà per ella? penseu un poquetet en la frase, qui ho ha dit, el lloc que ocupa, la responsabilitat que té, etc. No us entra un calfred?