Des de la Safor música, música, música i més música... poesia, poesia, poesia i més poesia... debat, idees, assaig i més debat, més idees i més assaig, ... però sempre amb música

diumenge, 18 de desembre del 2011

Hildegarda von Bingen Doctora de l'Església des del divendres

Després de nou-cents anys de la seua mort, l'actual papa divendres passat va proclamar a la gran compositora i poeta medieval Hildegard von Bingen Doctora de l'Església, i, segons s'anuncia, en breu serà canonitzada, malgrat que en molts textos podeu trobar-la com Santa Hildegarda, aquesta no ho és.

La notícia té dues vessants: primer: no tots els dies es proclama doctor de l'Església a un compositor; i segon, en uns ambients tant marcadament masclistes i classistes és especialment important el fet de ser una dona. 

Com a músics esperem que tot açò servisca per a donar a conèixer la música i la literatura de Hildegarda von Bingen i la d'altres dones compositores. 
Ens és impossible després de llegir la notícia no recordar a Marianna Martínez (També la podeu trobar com Marianne von Matínez) qui segueix esperant-nos. Filla d'exiliats de la Guerra de Successió que es varen establir a Viena, com tants altres. Fou alumna de Metastasio i J. Haydn, quasi res! i, sens dubte, la compositora més important del segle XVIII. Pengem la següent simfonia de Marianna.