Des de la Safor música, música, música i més música... poesia, poesia, poesia i més poesia... debat, idees, assaig i més debat, més idees i més assaig, ... però sempre amb música

dimecres, 8 de febrer del 2012

Activitat zero de música clàssica subvencionada per la diputació

Segons informacions que podem aconseguir a la pròpia pàgina de la Diputació de València, concretament a l'agenda cultural Teuladí, per aquest mes no hi haurà cap concert de música clàssica subvencionat per aquest organisme. A la secció de música antiga i lírica si trobem unes actuacions, un total de quatre. Curiosament la política del SARC fins no fa molt era dinamitzar les agendes culturals dels pobles menuts. Ara totes les actuacions són en pobles grans amb grans auditoris que permeten programar òpera, com és el cas de l'Auditori de Torrent -que és de gestió privada, per cert- o el de Riba Roja. Que per altra banda ens sembla fantàstic que estiguen subvencionades.
Una pregunta: i per què darrerament es subvenciona l'òpera i no els concerts?
Però tornem al principi: cap concert de música clàssica! Sense la subvenció del SARC a les programacions musicals dels pobles menuts aquestes directament desapareixen, a no ser que un vaja pràcticament de bades, que com a professionals és inacceptable. Era als poble on es feien la major part (per no dir tots) dels concerts dels grups professionals locals, amb aquest paisatge el dèbil teixit de grups professionals valencià de música clàssica està abocat a desaparèixer. On estan els crits d'eufòria ridícula de certs governants quan cridaven que " somos la tierra de la música"?