Des de la Safor música, música, música i més música... poesia, poesia, poesia i més poesia... debat, idees, assaig i més debat, més idees i més assaig, ... però sempre amb música

dissabte, 14 de juliol del 2012

Post a corre-cuita sobre l'IVA i altres

Els que ens seguiu des de fa un temps sabeu que molt vam parlar sobre la desaparició de la subvenció pública per a cultura, sobretot a les organitzacions independent. També hem parlat abastament sobre una nova llei de mecenatge que no aplega, ni aplegarà en els termes exposats al programa electoral del PP. I ara s'augmenta l'IVA del 8% al 21%. Ni sistema de subvenció, ni llei de mecenatge i augment d'impostos. 
A El País parlen d'IVA-guillotina. Discrepem. El Sr. Guillotin va inventar el famós artilugi per eradicar els espectacles macabres que suposaven els suplicis que patien els condemnats a mort. Un invent amb una certa càrrega de misericòrdia. Però no, la metàfora no s'escau. La situació es sembla més a allò que volia evitar l'afamat diputat francés: esquarterar en viu lentament i amb suplici; un cavall tira d'una cama, l'altre de l'altra, les maromes ben tibades, ...  i fer de tot allò un gran espectacle públic a la plaça de la ciutat. La metàfora és fastigosa, però pensem que molt més acurada que la proposada a El País.
Bé, ara només cal preguntar-los, senyors, diguen vostès, què volen? què proposen? els agrairíem que la resposta fóra sense hipocresia, sincera, sense mentides ni mitges veritats. La veritat crua. Sinó tenen res previst, que ho diguen; si volen que queden només els grans artefactes que depenen d'ells, que ho diguen també. El que siga, però que ho diguen per a saber a què juguem.