Des de la Safor música, música, música i més música... poesia, poesia, poesia i més poesia... debat, idees, assaig i més debat, més idees i més assaig, ... però sempre amb música

dilluns, 1 d’octubre del 2012

Iniciatives Culturals i Alverlamp renoven el mecenatge

Per aquesta II temporada Llevant Al Raval novament tindrem la inestimable col·laboració de dues empreses: Iniciatives Culturals i Alverlamp. Ambdues han renovat el seu mecenatge al Llevant Ensemble.
No és una notícia qualsevol, i no només des de la vessant pecuniària. És un recolzament que ens encoratja, que ens fa pensar que en aquest atzucac en què es troba el conreu professional de les arts escèniques, i en concret la música de cambra, tenim gent al nostre costat. Però no per donar-nos dos palmadetes a l'esquena i dir-nos "anim", "molt bé, molt bé" ... sinó per comprometre's en un projecte cultural i creure en els valors que aporta la cultura a la societat.
La Safor té un potencial empresarial que amb un poc de legislació coherent podria efectuar una tasca inestimable de mecenatge cultural. Tant en l'àmbit professional com en l'àmbit amateur. No ho dubteu, aquest darrer comentari l'hem efectuat tenint en ment les bandes i, sobretot, les dificultats en què es troben per poder portar endavant les escoles de música arran les retallades que sofreixen de les subvencions públiques.
Des de l'Antiguitat fins hui en dia hi han quantitats ingents de música nascuda al bressol del mecenatge. Valga com a exemple, i dedicada als nostres mecenes, aquest vídeo de Vida d'heroi de R. Strauss, dedicada a l'Orquestra del Concertgebouw d'Amsterdam. El vídeo correspon a la citada orquestra amb el seu actual director M. Janson.