Des de la Safor música, música, música i més música... poesia, poesia, poesia i més poesia... debat, idees, assaig i més debat, més idees i més assaig, ... però sempre amb música

dimarts, 12 de febrer del 2013

Açò també és Frank Zappa

Durant les properes setmanes, a més de treballar amb els concerts que tenim, comencem a enllestir el nostre projecte de primavera: un concert amb música de Frank Zappa. La majoria coneix a Zappa per la seua música rock, una música sofisticada, complexa, de textos irreverents, irònics. També es coneix la persona: pacifista, crític àcid de la classe política americana -de la famosa hipocresia de les classes acomodades- defensor de les minories, lluitador pels drets humans, etc. Altres aspectes de la personalitat de Zappa són menys conegudes, ja anirem parlant-ne.
Però Zappa, segons ell mateix i també pel seu fill Dweezil, era un músic de música clàssica que tenia una banda de rock. Per tant, la seua producció "clàssica" era per a ell una part essencial de la seua producció. Però la seu activitat com a músic de rock eclipsà les altres vessants musicals que conreà. Nosaltres, al programa que hem preparat amb la seua música, també incloem -no podia ser d'altra forma pel tipus de música que fem- composicions clàssiques. Com en la música Rock, aquestes músiques són extraordinàries. 
En els darrers temps grans orquestres i intèrprets dediquen part de la seua activitat a Zappa, entre ells el tot poderós Pierre Boulez
Inserim aquest vídeo de Naval Aviation in Art? interpretat per l'Ensemble Intercontemporain dirigit per Boulez.Valga com a mostra de l'immens talent i intel·ligència d'aquest home senzillament genial.