Des de la Safor música, música, música i més música... poesia, poesia, poesia i més poesia... debat, idees, assaig i més debat, més idees i més assaig, ... però sempre amb música

dijous, 28 de febrer del 2013

Als joves compositors

Des dels principis del Llevant Ensemble sempre hem intentat incorporar als nostres programes composicions d'autors locals, especialment autors joves. Sabedors de les dificultats que suposa sovint que la música d'un compositor novell siga interpretada, aquestos han tingut un espai als nostres concerts.
http://iwritethemusic.com/comp_01.jpgL'actual situació econòmica és un handicap, en ocasions insalvable, per als compositors. La reducció dramàtica del nombre de concerts arreu del País, el desbastellament del ja feble entramat d'ensembles professionals locals, la desaparició de premis i beques, etc., obliguen a guardar les noves composicions i esperar temps millors per poder estrenar-les.
Des del Llevant Ensemble, conscients de la situació, volem fer una crida a tots aquells compositors locals, especialment els joves. Si teniu algun projecte o alguna composició que s'ajusta a les nostres característiques com a grup, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres. No sempre és fàcil encabir una composició en un programa, i més quan aquestos són "temàtics", però sempre hi ha alguna ocasió per fer-li lloc.
En els darrers temps, no cal explicar perquè! hem reduït els nostres concerts a la formació bàsica nostra, el quintet de vent. Però, temps era temps quan els mercats no ens dictaven el que havíem de fer, conformàvem programes amb catorze o quinze músics, no necessàriament tots d'instruments de vent. Llavors, no penseu que només ens interessen els quintets.
Com a mostra, pengem un vídeo amb música de David Cuevas, concretament de Miniaturas. L'enregistrament el férem farà uns sis o set anys.