Des de la Safor música, música, música i més música... poesia, poesia, poesia i més poesia... debat, idees, assaig i més debat, més idees i més assaig, ... però sempre amb música

dilluns, 17 de juny del 2013

Va de cartells

Com podeu haver observat aquells que ens seguiu des de fa temps, en el Llevant Ensemble intentem tenir un cartell atractiu per a cadascun dels programes que confeccionem.
Tots els cartells, per una raó o una altra, ens els estimem. Però hi ha dos que per diverses raons són especials per a nosaltres.

Què té d'especial aquest cartell dels Sons de les Meravelles? cartell del programa que dediquem a Vicent Andrés Estellés. Aparentment no massa, àdhuc podríeu dir que no és massa bonic. El que té d'especial és el llibre que hem utilitzat per a confeccionar-lo. Tots aquells que s'estimeu la poesia d'Estellés i teniu una certa edat o un gust bibliòfil, us haureu adonat que la base del cartell és l'escaneig d'una de les primeres edicions del Llibre de Meravelles. Concretament una primera edició. I és especial perquè aquest llibre pertanyia al poeta, qui li'l va regalar al pare d'un dels membres. Com podeu veure al llom ha perdut un poc de color, està mostós per l'ús, i fins i tot es veu alguna que altra taca.
No és el cartell, és el que hem utilitzat per a fer el cartell allò que el fa especial per a nosaltres.


I que dir d'aquest? El cartell de l'Entartete Musik, el programa de més èxit de tots els que tenim actius? La base del cartell és l'original que utilitzà la maquinària de propaganda nazi. Però nosaltres li hem capgirat el significat. En compte d'esser motiu de mofa i discriminació, nosaltres ens identifiquem, som aquest músic afroamericà, amb arracada, i l'estrella de David a la solapa. L'homenatgem.
Com als concerts organitzats per la maquinària de propaganda nazi, el resultat és el contrari de l'objectiu que perseguien. Ens agrada, i molt, i a més ens sentim identificats i sentim una forta empatia vers tots aquells músics que patiren la barbàrie nazi i feixista.
Com podeu veure, la música de P. Haas, Schulhoff, Hindemith, etc., sonarà el proper dissabte dia 20 al Castell de Cullera.