Des de la Safor música, música, música i més música... poesia, poesia, poesia i més poesia... debat, idees, assaig i més debat, més idees i més assaig, ... però sempre amb música

dilluns, 1 de juliol del 2013

El Llevant Ensemble al 9è festival "Pop al Carrer"

El Llevant Ensemble pariciparà en la novena edició del festival Pop al Carrer. Concretament el dia 20 a les 22'15h. Podria semblar un concert més, però no ho és per diverses raons. 
Per als qui no el coneixeu, Pop al carrer és un festival organitzat per la Casa Calba que es celebra des de fa nou anys a la platja de Tavernes de la Valldigna. 
Bàsicament, els participants solen ser grups de música popular (pop, rock, cantautors, etc.) Que els organitzadors hagen pensat en un grup de música clàssica, com som nosaltres, realment ens fa ben feliços. Ja fa temps que estem treballant per trencar aquesta barrera d'estereotips que tenim els que ens dediquem a la clàssica. La invitació rebuda per part de la gent de la Casa Calba, i que agraïm ben encaridament, sembla el fruit d'aquest treball que hem anat realitzant. I, per descomptat, de la mentalitat musicalment oberta dels organitzadors del festival. En altres llocs i contextos ni es plantegen que un grup de clàssica puga estar present en festivals d'aquesta mena. 
L'edició d'enguany està dedicada a la música per al cinema i el circ. Com no anava a quadrar en aquest festival la música de Nino Rota per a les pel·lícules de Fellini, començant per La Strada i acabant amb 8 i mig? Per a nosaltres, ja al marge del repertori, és tot un repte. Pel context, però també per qüestions més tècniques, com treballar amb so amplificat, per exemple. 
La programació del festival és ben interessant i diversa. Dels grups que hi participen ens ha cridat l'atenció justament el qui actuarà abans que nosaltres, el quintet belga Taxidi. Al següent vídeo els podeu escoltar.


Junt amb aquesta música, que els propi músics del grup defineixen com World Jazz Cinematic Music, podreu escoltar d'altres, de ben diverses, i entre aquestes les nostres, com per exemple les de la pel·lícula Amarcord.


Us esperem, recordeu: el 19 i el 20 de Juliol a la platja de Tavernes.