Des de la Safor música, música, música i més música... poesia, poesia, poesia i més poesia... debat, idees, assaig i més debat, més idees i més assaig, ... però sempre amb música

dimarts, 17 de juny del 2014

SOLFES DE LA MEDITERRÀNIA, concurs de composició


Naix, organitzat per l'Ajuntament de Tavernes i el Llevant Ensemble, el concurs de composició SOLFES DE LA MEDITERRÀNIA

La idea primigènia d'aquesta convocatòria és la següent: la producció per a grup de cambra i veu amb textos en valencià és realment mínima. Analitzar el per què seria tema per una altra entrada. El cas és que davant aquest fet, ens hem plantejat convocar un concurs de composició que, amb convocatòries successives, conforme un corpus de composicions amb textos de poetes valencians. Per aquesta primera edició les obres hauran de ser per a quintet de vent -la nostra formació- i soprano.

Per posar a caminar la iniciativa hem escollit uns poemes del valldignenc Joan Vicent Clar i Camarena. El concurs, així, ret homenatge a aquest gran poeta de la Vall. Joan Vicent tenia una gran estima per la música, i així queda constància amb els poemes escollits per al concurs, els quals els agrupa amb el títol de Concerto grosso en sol menor. A més, cada poema compta amb una marca agògica, que forma part del poema.

Des d'ací volem animar als compositors, especialment als més joves, a participar. A la resta d'amics que seguiu el blog us demanem que ens ajudeu a donar difusió a aquest projecte, amb qual des de l'Ajuntament de Tavernes i el Llevant Ensemble volem potenciar la creativitat musical, gaudir de la poesia i normalitzar en l'entorn de la música clàssica l'ús del valencià. 

Per a nosaltres és un projecte molt il·lusionant i engrescador. Amb l'obra guanyadora i les finalistes conformarem un programa amb el qual donarem difusió a aquestes noves creacions. 

Però no estem sols! en aquest comboi col·laboren l'editorial MusicVall i el festival Sete Sois Sete Luas i l'escriptor Franzec Kaufka.

Les bases del concurs i els poemes els podeu aconseguir a la següent adreça:
www.solfesdelamediterrania.blogspot.com