Des de la Safor música, música, música i més música... poesia, poesia, poesia i més poesia... debat, idees, assaig i més debat, més idees i més assaig, ... però sempre amb música

dilluns, 8 de desembre del 2014

FINALISTES DEL CONCURS SOLFES DE LA MEDITERRÀNIA

Ja tenim els finalistes de Solfes de la Mediterrània, són els compositors:


Raquel Sánchez Martínez

José Grau Benedito

Víctor Vallés Fornet

L'ordre en què apareixen és aleatori.
http://blogdenoticiessm.files.wordpress.com/2014/07/concurs-solfes-mediterrania.jpeg?w=620&h=264&crop=1El divendres 5 de desembre es va reunir el jurat del concurs, integrat pels compositors Francesc Estevez, Marcelo Clemente, la regidora de cultura de l'Ajuntament de Tavernes Pilar Altur, que presidia l'acte; Fabiola Serra, tècnic cultural de l'Ajuntament de Tavernes, qui alçà acta; i el Llevant Ensemble, que participà amb un únic vot.
El Llevant Ensemble interpretà les obres per a la resta del jurat.
El debat va ser engrescador, com bé suposeu no anem a comentar ací res concret sobre què és parlà. Però sí dir que com a músics sempre ens és particularment interessant parlar sobre música, sobre les diferents estètiques que conviuen hui en dia, de quines són les corrents que conreen els compositors valencians, etc. I no tant de l'esport nacional que és parlar d'altres músics, i no ho enteneu en el sentit criticar amb mala bava, no va per aquest camí el comentari. Entre els músics i els melòmans les converses es centren sobretot en els intèrprets, de com aquell interpreta cert passatge de certa obra, del so d'aquell trompetista, del fraseig d'aquell cantant, de la versatilitat d'aquella orquestra, etc. Mentre, la música queda al marge de la conversa, majorment perquè el repertori normalment forma part del cànon establert i poc més és pot dir ja de, per exemple, la primera simfonia de Brahms. Però davant d'obres de nova creació el centre és la música, i el que es comenta no és la interpretació sinó la música mateixa.
Maria Tamarit
Per aquest projecte comptem com a membre del Llevant Ensemble amb la soprano Maria Tamarit. La saviesa popular té una frase ben rebonica per a explicar el nostre encontre amb Maria: cada olleta té la seua tapadoreta. Doncs això. Ha sigut un encontre fantàstic. Òbviament l'aspecte personal és allò que primer i sobretot importa, almenys per a nosaltres. Necessitem estar a gust i notar proximitat amb tots els qui fem música. Amistat, estimar la música i passar-ho bé entremaliats entre els pentagrames, aquest és el secret. Amb açò ens hem trobat amb Maria.
Però és que hi ha més! Nosaltres no ho sabíem, però, mira per on!, Maria és una zappa-tera des de dalt fins a baix. Que no us ho creieu? Hala, ací teniu un vídeo d'ella amb Caballero Reynaldo a la Zapplanale, que què!?






No ens allarguem més amb el post d'aquesta setmana. Només recordar-vos que us esperem al

Concert del 1r Concurs de Composició
SOLFES DE LA MEDITERRÀNIA
21 de desembre a les 19'00
Casa de Cultura de Tavernes